Pagina's

donderdag 28 april 2016

Het aller leukste buitenspeelgoed van de afgelopen 40 jaar

Swingball van Mookie Toys
Meestal schrijf ik over het meest "Trendy" speelgoed. Speelgoed dat echt een trend is, nieuw is op de markt. Maar deze keer wil ik toch eens buitenspeelgoed in de spotlight zetten dat zichzelf 200% bewezen heeft de afgelopen 40 jaar. 

Buitenspeelgoed waar jong en oud al heel veel plezier mee heeft beleefd en wat ook in de toekomst nog veel plezier gaat geven, en daar gaat het om. Dus...in the picture: 



Swingball van Mookie Toys
1906: Swingball op het strand


Al in 1906 speelden mensen op het strand Swingball. Jawel daar is zelfs een foto van dus echt bewijs dat dit spel al meer dan 100 jaar gespeeld wordt door jong en oud. 

Ruim 40 jaar geleden werd dit spel echt opgepakt en groots in de markt gezet. Dat is de reden dat ook de ouders van de kinderen nu het spel al kennen. Zelf had ik geen Swingball maar oh wat heb ik veel gespeeld samen met een vriendinnetje in de haar tuin. Destijds was het een stok met bovenop een spiraal. Die paal zetten wij dan in het gaatje voor het droogrek en spelen maar. Deze Classic Swingball versie is nog steeds te koop!


Alle onderdelen zitten in
de handige draagbox! 
In de loop der jaren heeft Mookie Toys op verzoek van de consument meer versies op de markt gebracht. De grootste verbetering was de komst van de All Surface versie. Je hoeft dan de paal niet meer in het gras of een gat te steken, maar de bak, waar alles in zit als je de set koopt, is tevens de voet. 

Superhandig want je haalt alle spulletjes eruit. Vult de bak met water. Zet de paal er in, deksel er goed op en spelen maar. Nu kun je dus overall Swingball spelen. 




De Swingball All surfaces versie kent weer drie varianten:
* My first Swingball (geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar)
* Swingball All surfaces (de basis versie voor iedereen vanaf 6 jaar)
* Pro Swingball (luxe versie voor iedereen vanaf 8 jaar. Uitgevoerd met teller, extra dikke paal en extra dikke batjes voor meer slagkracht)

Wat maakt nu de swingball zo bijzonder? Wat voordelen op een rijtje:
* Je kunt zowel alleen als met 2 personen spelen
* Je hoeft nooit meer te bukken om een bal op te rapen
* Je hoeft nooit meer een bal terug te halen uit de tuin van de buren 
* Swingball is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. 
* Compact dus eenvoudig mee te nemen op visite of naar de camping

Hoe werkt Swingball nou eigenlijk? 
Speel je alleen, dan heb je niet echt regels. Hang de bal aan het touwtje ongeveer halverwege de spiraal en sla de bal rond de paal, zo horizontaal mogelijk! Sla de bal steeds weer terug. Je gebruikt dus zowel je back als forehand. Hoe harder je slaat, hoe sneller je moet reageren natuurlijk. 

Speel je met z'n tweeën? Ook dan hang je de bal in het midden van de spiraal. Iedere speler kiest een kant om op te slaan en go. Mis jij een slag? Dan zwiept hij een laagje hoger of juist lager in de spiraal. Zorg dat je zo veel mogelijk terug slaat en geen rondes mist, dan is het touwtje snel helemaal aan de onder of bovenkant en heb je gewonnen. Tel je punten! Spreek van tevoren af wat het aantal punten is dat je moet bereiken! 

Een swingball set is ook geen mega investering! Let er wel op dat je een goeie set koopt! Natuurlijk heb je ook namaak op de markt van slechte kwaliteit, maar ook bestaan er verschillende budget versies van de swingball, meestal verkocht door de grotere speelgoedwinkel ketens. Hiervan is de paal nog geen 1,40 meter hoog en vaak de bak erg klein waardoor deze minder stabiel is. 

Koop liever een set bij ons! Wij importeren ondertussen al bijna 10 jaar onze eigen sets. Rechtstreeks vanuit de fabriek van Mookie Toys. Wij verkopen alleen de goede sets en beschikken ook over een assortiment reserve artikelen. Stel dat de hond het spel ook leuk vind en er met een batje vandoor gaat, dan is er niets aan de hand. Als service kun je bij ons tegen kostprijs alle reserve onderdelen voor je set bestellen! 

Heb je toch nog vragen? Bel 0412-647555 of e-mail ons gerust! We zullen je zo goed mogelijk helpen bij de keuze van de juiste swingball set of je andere vragen beantwoorden! 

Team TrendySpeelgoed.nl wenst iedereen een heerlijke speelse zomer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten